Λήξη Προϊόντων

Η ημερομηνίες λήξεις έχουν ένα και μόνο σκοπό, να δηλώσουν ποσό δυνατή και ισχυρή είναι η δράση ενός προϊόντος.

Αν κάτι λήξει 2 Φεβρουαρίου στις 4 Φεβρουαρίου θα είναι το ίδιο ισχυρό; Σαφώς και θα είναι και θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα!
Κάθε προϊόν διαφέρει για το ποσό θα κρατήσει ανάλογα την σύνθεση. Αρκεί να μην έχει ανοιχτεί η συσκευασία και να έχει παραμείνει σε σημείο με την σωστή θερμοκρασία.

Οι έρευνες μας δείχνουν ότι:

Φυτικά συμπληρώματα

Τα φυτικά συμπληρώματα όσο περνάει ο καιρός χάνουν την ισχύει τους. Παρόλα αυτά παραμένουν ισχυρά για τρία χρόνια μετά την παραγωγή και δυο χρόνια μετά την λήξη.

Μέταλλα, ιχνοστοιχεία & βιταμίνες

Αυτά τα συμπληρώματα επίσης όσο περνάει ο καιρός χάνουν την ισχύει τους. Η βιταμίνες Β δεν παραμένουν πολύ ισχυρές μετά την λήξη αλλά όλες οι υπόλοιπες παραμένουν δυνατές δυο χρόνια μετά την λήξη.

Ένζυμα

Όσο περνάει ο καιρός χάνουν την ισχύει τους αλλά μπορούν να είναι το ίδιο δυνατά και ένα χρόνο μετά την λήξη.

Αμινοξέα

Τα αμινοξέα χάνουν την ισχύει τους με τον καιρό αλλά παραμένουν δυνατά αν είναι καλής ποιότητας τουλάχιστον 1-2 χρόνια μετά την λήξη.

Ιχθυέλαια

Τα ιχθυέλαια είναι ευαίσθητα προϊόντα. Θα πρέπει να διαλέγετε καλής ποιότητας και απαλλαγμένα από βαριά μέταλλα. Να είναι καλά συσκευασμένα γιατί κάποια μπορεί να έχουν ταγγισει πριν κάν αγοραστούν. Πάντα θέλουν ψυγείο στο άνοιγμα και μπορούν να ανοιχτούν μέχρι και 6 μήνες μετά την λήξη.

Προβιοτικά

Είναι ζωντανοί οργανισμοί και γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να μπουν σε ψυγείο μετά το άνοιγμα. Θα μπορέσει να καταναλωθεί και 3 μήνες μετά την λήξη.

Καλλυντικά

Κάθε προϊόν διαφέρει λήξη. Όσο πιο συνθετικό είναι τόσο θα κρατήσει. Βέβαια όσο πιο συνθετικό είναι τόσο πιο βλαβερό είναι για τον οργανισμό μας! Τα πιο φυσικά καλλυντικά παραμένουν καλά από 6-9 μήνες μετά το άνοιγμα. Τα υπόλοιπα έως και 1 χρόνο.

Φάρμακα

Τα μέσα φάρμακα διατηρούν την δυναμικότητα τους έως 2 χρόνια μετά την λήξη. Κάποια μπορεί και περισσότερο. Όμως υπάρχουν φάρμακα που δεν μπορούν να καταναλωθούν μετά την λήξη όπως αυτά που εξαρτάται η ζωή κάποιου από αυτά.

Πως θα διατηρήσουμε την ισχύ τους;

Όσο πιο καλή η ποιότητα τόσο πιο ισχυρό θα είναι το προϊόν μετά την λήξη.
Δεν τα βάζουμε στο ψυγείο εκτός εάν το προτείνει η εταιρεία. Όλες οι βιταμίνες και τα φάρμακα θα πρέπει να διατηρούνται σε καλά σφραγισμένες συσκευασίες. Να τα τοποθετητε μακριά από φως, υγρασία και ζέστη.

Προσοχή

Ποτέ μην πετάτε τις βιταμίνες και τα φάρμακα στην αποχέτευση. Θα μολύνουν το νερό που πίνουμε, θα διακόψει τον κύκλο της θαλάσσιας ζωής. Όταν θα καταναλωθούν τα ψάρια τότε αυτά θα έχουν απορροφήσει επικυνδινες τοξίκες ουσίες όπου θα καταλήξουν στον οργανισμό μας.
Κάθε πράξη έχει και συνέπειες !!!

Το καλάθι σας είναι άδειο. X